divendres, 5 de juny del 2009

Monigote i Brossa; país, compromís i creativitat


Salut cascallers!

Avui el que penjarem li ho devem a David Pastoret. Realment us recomano el seu bloc. Està en els enllaços de bolcs amics del Cascall. Té un to personal però amb molt de gust i compromís. Si aneu per València en el bloc del Pastoret podeu consultar on anar a sopar. El tio es ciuda i té bon paladar.

Però, com us imaginareu per la imatge que acompanya aquest article i el seu títol, no parlarem ni de Pastoret, ni de sopars. Sí que parlarem de València i de la seua gent. Cap i casal d'un país venut al capital estranger. Governat per ____________, (poseu vosaltres el que vulgueu; nosaltres anàvem a posar genocides, però no ho hem fet), que fan i desfan en profit de les seues butxaques.
Doncs allí a València, entre altres coses el Cascall quan hi va viure va aprendre a valorar l'art del Gràfiti. A Benicarló ja hi havia algú que es movia en aquest món, però va ser allí on vam conèixer què hi havia darrere d'aquest moviment. Same, Edy, Dav, Emi... i la 369, eren el motor del moviment en aquells dies. I ja portaven anys en el tall. Des de raves a la platja a intents de fer-nos amb un tren, allí vam viure el moviment Hip-Hop i raper a tope.

I ara em ve el Pastoret i penja a la seua pàgina un grafiti d'un tal Monigote. Que a més també té una pàgina www.monigote.com. Us la recomano. Sobretot el grafiti que apareix a la portada: "lo que se da no se quita". Podem descobrir allí que al cap i casal del nostre país encara hi ha gent crítica, creativa i divertida. A més coherent i culta. Mostra d'açò és l'homenatge que se li fa al nostre estimat Joan Brossa que tant ens va trencar els esquemes als jóvens, i no tant jóvens, amb la seua poesia visual. Monigote es reinventa Brossa i aquest és el motiu pel qual el Cascall avui s'ha deixat portar per la memòria, per les amistats i pel compromís compartit.

Una abraçada al Pastoret si ens llegeix, una abraçada a Monigote, un record a Brossa i un Salut a totes les persones que seguiu el Cascall.