dimarts, 23 de juny del 2009

ACCIÓ!



Què podem dir de la festa solidària? Què va estar molt bé? Què ens va agradar? Què la va ser una de les demostracions que a Benicarló encara hi ha qui participa? Què la gent jove té coses a dir? Què va ser un èxit?... Tot això molt més!

Xarxes; Xarxa Educativa Solidària, convocava el passat dissabte 20 de juny la seua última acció de recollida de fons pel projecte de cooperació internacional amb Nicaragua a Benicarló. El Cascall estava allí per viure de primera mà com s'ho munta la solidaritat a Benicarló. I la veritat és que al carrer dels Alemanys es va viure quelcom més que sorprenent.
Tot va començar amb una fideuà participativa a càrrec d'un dels millors fideuers de la població. Amb la col·laboració del personal, és clar. Ja que es tractava d'una jornada de recollida de fons participativa. El fruit va ser d'allò més sucós. Com havia de ser d'una altra manera amb els productes que portava el brou i el sofregit? Al mateix temps la gent va poder veure diapositives del projecte de cooperació internacional que porta endavant Xarxes a la comunitat de San Ramón al Departament de Matagalpa, Nicaragua. Mentre, Elfo preparava una pancarta aclaridora de l'objectu de la festa que s'estava gestant.


Va ser després de degustar la saborosa fideuà que la joventut de Benicarló va passar a l'acció de veritat. Perquè la seua primera participació va ser el cartell d'anunci de la jornada. Ara tocava tocar, fer música. Música solidària. Participativa, respectuosa i creativa. Tots els grups que van col·laborar de manera solidària amb la causa ho van fer de manera excel·lent. I el públic! Què pot dir el Cascall del públic! Una autèntica CANYA!
La jornada va ser feta per jóvens, per als jóvens i amb els jóvens. Els fons que es van recaptar al llarg del dia seran emprat en construir una escola, crear material per la formació del professorat de la comarca de Matagalpa i construir un centre de recursos al municipi de San Ramón. I això és el que menys importa a Xarxes. El més important és demostrar que en el primer món, a Benicarló encara hi ha jóvens amb inquietuds crítiques, participatives i generoses. Feia goig veure com tothom s'ho passava bé aportant una mica de cadascú.



Per finalitzar la jornada els DJ's van fer la festa amb els seus ritmes girant als plats. Ball, festa acció. Benicarló encara compta amb jóvens que tenen quelcom més que l'esquema consumista. Hi ha gent jove amb ganes de transformació, de nous esquemes, de risc, de creació...
El local de sempre va brindar el seu suport a qui el Cascall mai acabarà d'agrair el que fan pel moviment social de poble, pels valors de llibertat, de participació i creació.
Gràcies a tots i totes les que vau fer d'aquesta festa una realitat.