dimarts, 30 de desembre del 2008

Plataforma pel valencià!

Quina alegria, quina fruïció, ens ha tocat un gosset amb motor!
Com si estiguerem a la tòmbola, l'actual equip de govern de Benicarló juga amb les llengües del municipi per desviar les atencions. Des de fa més de quinze anys, l'Ajuntament, és a dir, la institució que representa a totes les persones que viuen i treballen a Benicarló, va aprovar un Reglament Lingüístic Municipal per tal de potenciar l'ús del valencià des de les institucions. Aquesta mesura tracta de normalitzar la vida de la llengua que és natural en aquesta territori donada la situació de minorització i diglòsia que patia i que encara pateix.
Com que sembla que no saben fer altra cosa que crear polèmica, el nou equip de govern, se'n desentén del Reglament Lingüístic i aprova un dictamen per potenciar la normalització del castellà. Si des de les institucions no s'aplica la llei de discriminació compensatòria, és a dir, prioritzar l'ús del valencià per aconseguir la normalitat, el prestigi de la llengua desapareix i els valenciano parlants quedem òrfens de llengua en les institucions. No cal dir que el valencià també ens serveix de mecanisme de cohesió social, ja que ens pot servir d'ícona i identitat entre totes les persones, les forasteres i la població autòctona.
Davant d'aquestes actuacions impunes sota la bastida de la majoria absoluta el poble està gestant una Plataforma en defensa del Valencià.
Informa't, mobilitza't, actua en favor del Valencià contra el retrocés lingüístic.

1 comentari:

Raül Burriel ha dit...

El pitjor de tot és que l'actual govern municipal del PP fa aquestes coses, no per que siga eixa la seua política lingüística, si no per que no en tenen ni saben que és ni els importa. Així cauen en les contradiccions incomprensibles de recolzar activitats de secessionisme lingüístic sent el partit que va crear l'Academia Valenciana de la Llengua, o menysprear els "catalanoparlants" --en contraposició als "benicarlandoparlants"-- a l'hora que la Carxofa d'Or la donen a coneguts periodistes del Principat (ja que són els principals consumidors d'aquest producte agrícola).

Bé, i aprofito per felicitar-te ple blog.

Fins ara!