dimarts, 9 de juny del 2009

El racisme del PP de Benicarló.


La comunitat islàmica resident a Benicarló va demanar al consistori municipal que inclogués en la propera ampliació del cementeri municipal una zona per realitzar soterraments de les persones que són practicants de la religió islàmica. Aquesta religió té una sèrie de protocols per realitzar els seus soterraments diferents als de la religió cristiana. Entre altres aspectes els cossos han de ser soterrats amb el cap orientat cap a la Meca, cosa que impossibilita la utilització dels espais habilitats en l'actual cementeri de Benicarló.

Així les coses, quan una persona que segueix la religió islàmica mor a Benicarló, no pot ser soterrada allí, cosa que fa que s'haja de desplaçar el cos al seu país d'origen. Aquest desplaçament costa molts diners i les famílies que han de passar per aquest tràngol, a més de l'enfonsament moral que suposa la pérdua d'una persona estimada, han de suportar enfrontar-se a la despessa econòmica o al fet de demanar els diners per soterrar un familiar. Normalment, es fa una col·lecta entre tot el col·lectiu islàmic per fer front a la despessa i entre tots/es paguen el desplaçament del féretre i el soterrar.
Ara que s'amplia el cementeri de Benicarló, l'Associació Islàmica que té registre entre les associacions de Benicarló ha demanat una parcel·la en el nou cementeri que garantira les condicions de soterrament segons la religió islàmica i ha estat denegada. Addiuen que ha passat el termini per formalitzar la demanda. Que han fet tard.

Però, darrere d'aquest entrebanc s'amaga el racisme de què fa gala el PP de Benicarló. Des que governen al municipi han denegat a la comunitat islàmica l'ús de les pistes annexes per realitzar la festa de la fi del ramadà quan sí que la cedeixen per realitzar la fira del ramat per Sant Antoni. Cosa que demostra que tenen per més als animals que a les persones que practiquen la religió islàmica. També han de patir el retard en el permís per obrir la seua mesquita on resar al seu Déu. Sí que els volen per treballar en règim d'explotació en obres, camps i les tasques més dures. Ara bé, per garantir els seus drets com a persones, res de res. Tant de bo es vegen obligats a emigrar algun dia a altres parts del planeta i patisquen el tractament vexatori que els apliquen a la comunitat islàmica de Benicarló; ells o les seues famílies.

I la població de Benicarló no fem res per ajudar a aquests veïns. Tot això ocorre en un estat laïc. On diuen que prima el respecte per les creences i on suposadament ningú pot ser discriminat per qüestions de raça, llengua, sexe, religió, ideologia...
Vaja mentida aquesta democràcia en mans del PP de Benicarló.

1 comentari:

Anònim ha dit...

més que política jo diria que és qüestió d'educació. I això, malauradament, no s'aprèn a escola, ni al carrer, això s'aprèn a casa. Un bon musulmà que li demana a un bon cristià un soterrament digne, no trobarà cap entrebanc. Si li demana a un polític, no trobarà ni bon cristià ni educació, només la porta tancada i deutes, això sí, una bona "llepaeta" al carrer que no falte