dimarts, 2 de març del 2010

Grup Anti Castor


El Grup Anti Castor és una plataforma ciutadana de rebuig al Projecte Castor. Aquest projecte vol intal·lar una plataforma d'emmagatzemament de gas a l'antiga plataforma petroliera de la costa de Vinaròs.

Des de fa uns anys a la comarca veïna del Montsià, un grup de persones d'Alcanar es va mobilitzar en contra d'aquest projecte que presenta greus mancances de planificació, estudi científic i respecte pel medi ambient. A més a més, suposa un gran amenaça ambiental.

El projecte pretén portar gas de l'Àfrica i emmagatzemar-lo a la cavitat de l'esgotada bossa de petroli que hi ha enfront de la costa de Vinaròs. El gas s'emmagatzemarà allí i es tractarà a una plataforma industrial que es pretén construir al terme de Sant Jordi. Tota aquesta infraestructura comporta realitzar unes accions que atempten contra el fons marí, els camps de tarongers i de secà i una agressió a l'aire que respirem. Es calcula que 24.000 litros de CO2 seran vertits a l'aire cada any davant dels nostres nassos. Quasi res!

Vinaròs ha reaccionat! Per nadal la gent d'Alcanar va venir a informar del projecte a la ciutadania de Vinaròs per mostrar una altra visió diferent de la que dóna l'ajuntament de Vinaròs. L'ajuntament juga a la desinformació i ens ven el projecte amb la propaganda del progrés econòmic, el desenvolupament "insostenible" i el bé comú. Està molt bé que la gent de Vinaròs haja reaccionat i que decidiren mntar un grup humà d'informació i rebuig civil.

Van començar per Carnestoltes a informar la gent i han tingut un suport molt encoratjador per part de la ciutadania. Més enllà d'interessos polítics, la ciutadania s'ha empoderat i participa de la presa de decisions.

Des del Cascall donem suport al Grup Anti Castor de Vinaròs i ho veiem com un exemple a seguir. A Benicarló respirem el mateix aire que a Vinaròs i no cal recordar que el nostre està ja prou contaminat per les indústries químiques que hi ha al nostre terme. Ara que, si se'ns en fot que ens contamine l'aire en nom de 500 llocs de treball, què hem d'esperar de la ciutadania de Benicarló.

També proposem des del Cascall que es forme una plataforma per parar aquest projecte i per informar la gent de què es pretén fer a les nostres costes. Esperem però que no hagen de ser les "drags queens" de sempre les que mobilitzen el grup humà. No hi ha ningú més amb inquietuds i iniciatives al poble per moure un poc les consciències?
Reaccioneu òstia!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ui i què estrany que sobre la cimentera, que també contamina lo seu, no es queixen tant.

Tal volta per què els camps de golf projectats on ha d'anar el Castor ja no treurà tants rendiments?

Què ja ens coneixem en estes terres...

I què conste què sóc contrari a la instal·lació del Castor, i que a Benicarló el problema de l'aire és força greu.

Anònim ha dit...

més greu és el problema que a Benicarló no es mou ningú i a sobre tenim enveja de tot el que fan el vinarossencs i vinarossenques. Si munten una plataforma reivindicativa encara els hem de criticar.
Vaja, aquests són els bous amb què hem de llaurar.

Unknown ha dit...

Menys criticar als vinarossencs, que tot el que volen ho aconsegueixen. No com els nostres polítics corruptes (Ramón Soriano..). El que hauríem de fer és aprendre una mica més d'ells.
Ho diu un cadufer indignat