dilluns, 9 de febrer de 2009

El filtre i la pudor.


Quan hi ha un filtre per purificar alguna substància, cal fer-ne una supervisió de tant en tant. En el filtre es quedaran totes les impureses que no desitgem que continga el producte final. Per aquesta raó, el filtre s'omple, s'embruta, s'obtura, en definitiva, no funciona bé. És per això, com el Cascall destaca més amunt, que es recomana fer revisió de funcionament del filtre.
Un àmbit de la nostra vida en què hem de suportar filtres, un dels més fins és l'àmbit de la informació. La informació es produeix, com la vida mateixa; raja amb el pas de les hores i dels esdeveniments. Però "enlerta"! Com ens arriba a nosaltres? Quina ens n'arriba? El Cascall us ho dirà: ens arriba la informació que el poder vol. El poder vol que la puresa de les ments continue intacta, inalterable, única. El pensament es vol que siga en un sentit, amb una finalitat: la perpetuïtat del sistema de desigualtats que amb tanta abundància permet que visquen uns pocs i que per contra fa que altres molts, visquen amb patiment diari i sense temps per pensar.
És per això que s'aplica el filtre de la informació en els mitjans. No volen que en arribar una informació alternativa, crítica, diferent, etc., la gent pense i actue. Que reacionen. Ja sabem que la matèria no desapareix, es transforma. Així, el poder no desapareix, es transforma i de cap manera volen que es transforme en un poder que no controlen els que sempre l'han controlat. Els que no saben viure d'altra manera. Aquells que tenen el control sobre el filtre de la informació, sobre el poder i sobre l'economia, la geografia i el temps de totes les persones que habiten un territori.
El Cascall va nàixer amb aquesta intenció, botar-se els filtres de la informació. Per viure a l'altra part de la realitat de "l'status quo", insà, insolidari i anihilador.