dimarts, 29 de setembre del 2009

Ajuntament de Benicarló o la Regidoria de'Incultura


El passat 27 de setembre a l'Auditori de Benicarló es va poder gaudir d'un concert del Cor de la Federació Valenciana de Cors. El concert estava patrocinat per la Diputació de València que és qui gestiona l'existència d'aquest cor. Com que la Diputació subvenciona el Cor, aquest ha de realitzar una sèrie de concerts obligats que paga la Diputació i, gràcies a la voluntat desinteressada d'una benicarlanda de "pro", a l'Ajuntament de Benicarló se li va oferir l'oportunitat d'organitzar aquest acte de forma gratuïta.
El concert comptava amb unes expectatives impressionants donada la qualitat dels components del Cor de la Fecocova. Cal recordar que el Cor de la Fecocova el formen una selecció de les millors veus de diferents cors de tot el País Valencià. I qui va assistir al concert pot donar fe de com va ser de meravellosa l'actuació. El públic estava embadalit, tothom es va quedar meravellat per les armonies i el treball del Cor Fecocova. Un autèntic plaer per als sentits; relaxant, emocionant, vibrant.
Ara bé, entre el públic hi havia quelcom que no es va entendre i que res té a veure amb el cor. Té a veure amb qui organitzava; la Regidoria d'Incultura de l'Ajuntament de Benimarcelino. Ningú va presentar l'actuació. El públic assitent es preguntava: - aquests d'on vénen?, d'on són?, com és que actuen a Cuencarló?
A l'Auditori hi havia una assistència acceptable comptant que només hi cantava una xica del poble, però per la qualitat de l'acte i, donat que sortia debades per les arques municipals, com és que no es va fer una bona promoció? El Cascall us ho dirà, no tenen ni idea del que porten entre mans, ni què és el que es fan. No parlem del tècnic de Cultura qui sí sap què s'ha de fer. A ell se li valora el fet copiar i imprimir el full amb el programa de l'actuació i la història del cor. Segurament algú li'l va passar; però, la Regidoria de Cultura i la corporació local, on estaven?, ja es veu l'interés que tenen. Només va fer acte de presència la Regidora de comerç i també se li valora.
Total que, les "agüeles" que van assistir al concert van quedar bocabadades amb l'actuació, però no sabien a qui estaven escoltant, es preguntaven com era que no s'havia publicitat i com és que el programa era tan cutre. Alguna els va saber contestar: - això és reflex de l'analfabetisme de la corporació municipal.
De la incultura de la gent que porta l'Ajuntament de Cuencarló.

4 comentaris:

Raül Burriel ha dit...

Totalment d'acord que l'Ajuntament de Benicarló no té ni idea de governar ni gestionar res de res. I és especialment dramàtic el tema de la cultura.

Una altra cosa, no li canvieu el nom al poble, que al final hi haurà qui es pensarà que es diu Cuencacarló de debó!

Anònim ha dit...

Només va fer acte de presència la Regidora de comerç i també se li valora.

La de Comerç també s'ocupa de la cartera de Cultura d'ençà unes setmanes.

del "cor" ha dit...

només uns apunts:
- el cor de la federació no som els millors, ja voldríem, però sí som prou bons com per fer l'esforç de superar una acústica roïna. No cal que recorde que l'auditori de Benicarló, com molts auditoris del País Valencià, no està fet per corals. Un xicotet esforç per buscar una acústica millor (una església? Mucbe? ja que el concert és gratuït per a la corporació) no hauria estat de menys.
- la diputació que paga aquest concert, no és la de València, sinó que és la de Castelló. La Federació té un pressupost per als concerts de la coral que el representa, però tant l'Institut Valencià de la Música, com la Diputació de Castelló, com també La Caixa i altres corporacions municipals, han pagat i paguen altres concerts. En el cas de la Diputació de Castelló això implica que tots els anys el cor a de cantar a un poble de la província. Si voleu que anem al vostre, demaneu-ho a través del vostre regidor o tècnic de cultura, o a la Federació (www.fecocova.com)
- la presentació de l'acte no és imprescindible, no és la primera vegada que passa (al cor i a altres concerts arreu del món) i no ens preocupa. Sí ens preocupa que el públic no sàpiga a qui escolta ni el què. El programa i els cartells, que és la presentació real de l'event, tot i l'esforç del tècnic de cultura, Rafa, a qui personalment admire, va deixar molt que desitjar.
- una pregunta: si la regidora de Comerç, que ara també s'ocupa de Cultura estava, per què no es va presentar? potser que ja sap que la cosa fluixeja, pobra, que li ha tocat Cultura, millor no fer-se notar. Jo pensava que era millor, ja que te paguen el que te paguen, fer-ho ben fet, que ben poc que costa.
- Comentar que la benicarlanda que us representa al cor, fa de solista, que tota ella desprèn música, dolçor, i que n'estem molt orgullosos de comptar amb la seva veu.
Gràcies de totes formes a les "ueles", només per la seva llagrimeta i sinceritat va pagar la pena haver cantat.
Esperem prenguen nota de la decepció ciutadana, que són qui voten, i prenguen consciència de la realitat d'un poble empobrit, a desgrat de la majoria, i a plaer d'uns pocs traïdors.

Raül Burriel ha dit...

Gràcies "del cor" pels teus comentaris. No vaig anar i m'he assabentat d'oïdes (sóc benicarlando però visc i treballo fora). Volia afegir que els valencians als traïdors els diem "botiflers", paraula ben descriptiva i que deuríem usar més sovint.

Salutacions