dimarts, 26 de maig del 2009

Integració Social a Benicarló; VII Diàstole per la Integració.


L'Agenda 21 Local de Benicarló, en el seu procés de Participació Ciutadana va realitzar el passat dia 23 de maig la VII Diàstole per la Integració.


La jornada va consistir en una jornada d'esports participatius; volei, futbol, balontiro, tenis, petanca i cursa de relleus eren els esports que van practicar els equips mixtos que es van apuntar. Va acudir gent de les associacions de marroquins, equatorians, urugaians i alguns, sobre pocs, benicarlandos. Tothom va gaudir molt d'aquesta jornada en què els xavals i xavales que hi participaven van xalar com bojos.
Val a dir que aquesta vegada no es va aconseguir l'objectiu integrador de les Diàstoles per la Integració social a Benicarló, ja que de població autòctona no en va assistir gaire. És una llàstima però es constata que qui no vol integrar és la societat autòctona, ja que la població nouvinguda sí que és sensible a aquests actes participatius.

Des del Consell de Necessitats Socials de l'Agenda 21 Local de Benicarló i la seua Participació Ciutadana es despedeixen per enguany amb aquesta jornada de cloenda de l'Agenda Diàstole per la Integració. Segons ha arribat a la redacció del Cascall el Consell s'ha vist obligat a realitzar aquesta Agenda per la Integració Social a Benicarló ja que des del Consistori municipal no es portava endavant, malgrat les promeses de voler impulsar la Participació Ciutadana.

El PP local, qui governa al poble no vol deixar pas a les noves tendències democràtiques que suposa desenvolupar l'Agenda 21 per un desenvolupament sostenible i prefereixen les antigues directrius del; mando i ordeno que tant es pareixen a les maneres del franquisme.

Veurem l'any vinent qui fa què per la integracio social participativa a Benicarló. Des del Cascall estarem esperant cap a on camina la societat benicarlanda.